Fa ce zice preotul ,nu ce face el !

O veche vorba  batraneasca spune ca e bine sa faci ce zice preotul, nu ce face el.De multe ori slujitorii domnului cad in ispita,riscand si ani grei de puscarie.

Un preot din Mioveni riscă pedeapsa cu închi­soarea, fiind acuzat de delapidare. Parohul Bisericii Sfinţii Martiri Brân­coveni este acuzat că a încasat sume de bani pen­tru furnizarea serviciilor necesare, însă a „uitat“ să treacă pe la casierie.

Cazul preotului Cristian Dumitru era vizat inca de anul trecut de doi inspectori din cadrul Primariei Mioveni.

Doi inspectori ai Com­par­timentului Sprijin Asociaţii de Proprietari, din ca­drul Primăriei Mioveni, au făcut un control la Aso­ci­a­ţia de Locatari 64. În urma verificărilor, s-a stabilit fap­tul că slujitorul Domnului (adminsitratorul blocului L4) a omis să plătească utilităţile către furnizorul Ser­vicii Utilitare pentru Comunitate, rezultînd un pre­ju­diciu de cîteva zeci de mii de lei. „La asociaţia blocului L4 s-a constatat faptul că locatarii plătiseră o parte din datorii, însă banii nu au ajuns la noi. În acest moment vorbim de 55.000 de lei, din care înţelegem că datoria reală a asociaţiei este de 18.000 de lei. Am avut o în­tre­vedere cu acesta, iar omul ne-a promis că o să re­zolve tot, am făcut un angajament de reeşalonare tocmai pentru a nu-i debranşa de la reţea pe acei con­sumatori de bună-credinţă. Din păcate, nu s-a ţi­nut de acest angajament. Mi se pare ceva imoral din partea dumnealui, cu atît mai mult cu cît este şi preot, iar atitudinea lui faţă de locatarii blocului înţeleg că es­te una sfidătoare, nu le dă explicaţii pentru situaţia în care s-a ajuns.  Nu a dus banii la biserică, ştim cu toţii că noi, cetăţenii, sau autorităţile locale dăm bani, nu pre­oţii, ei doar slujesc“, a declarat Nicolae Tudose, ma­nagerul SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mio­veni.

Şi-au montat contoare individuale

Cei mai mulţi dintre cei afectaţi au rezolvat deja pro­blema, fiindcă riscau să rămînă fără apă şi lumină. Şi-au pus contoare individuale pentru că nu mai au în­­cre­dere să numească un alt preşedinte de aso­cia­ţie. „Din anul 1988, de cînd sînt în acea asociaţie, nu am au­zit să se întîmple aşa ceva. Eu am plătit toate uti­­li­tă­ţile la zi, dar banii mi i-a mîncat preotul! L-am în­trebat de mai multe ori de bani, dar se face că nu ştie ce spun eu. Nu ştiu ce a făcut cu banii, poate i-a jucat la aparate sau poate i-a dus la femei, nu e treaba mea. Un asemenea lucru nu se face, cu atît mai mult cu cît este vorba de un preot. Cei de la Apă-Canal nu ne-au debranşat, ne-am pus contoare individuale, ca să nu mai existe probleme“, ne-a spus Marian Cioba­nu, unul dintre locatarii nemulţumiţi.

„Lumea vorbeşte că joacă la aparate“

Alţi locatari ai blocului L4 din Mioveni erau convinşi că banii lor au fost folosiţi de preot ca acesta să-şi cumpere diverse bunuri sau chiar pen­tru a-şi plăti excursiile fă­cute cu familia. „Am avut în­credere în această persoană a­tunci cînd am de­sem­nat-o să se o­cupe de Aso­ciaţia de Locatari 64, ne-am gîndit că e preot, dar el ne-a furat pe faţă. A a­juns pînă într-a­colo încît să ne dea chi­tanţe false şi, da­că îl în­trebam ce se în­tîmplă de pri­mim aver­ti­zări că o să fim de­bran­şaţi, ne spunea să stăm liniştiţi, că re­zolvă el totul. Nu prea mai reu­şeşte nimeni să stea de vorbă cu el, că ne ocoleşte. Le-a transmis altor vecini că noi, a­so­ciaţia, l-am fi furat pe el. Nu pot spu­ne eu ce s-a întîmplat cu banii, dar lumea vor­beş­te că l-ar fi văzut ju­cîndu-se la aparate“, declara Victor Buică. O altă per­soană lua în calcul posibilitatea ca maşina preo­tu­lui şi vacanţele petrecute de acesta să fi fost pe banii lo­catarilor. „Avem lumina tăiată pe scară din oc­tombrie anul trecut şi nu ne putem rebranşa, chiar da­că am plătit. Nu ştiu ce a făcut cu banii, probabil şi-a construit a­verea. A fost la munte, la mare, am auzit că şi prin Grecia, şi-a luat maşină, probabil pe banii noş­tri“, spunea o femeie.

Acuzat de delapidare

Nici la locuinţa acestuia, nici la bi­serică nu l-am găsit pe preot. Doar soţia lui Cristian Dumitru a fost de acord să ne spună cîteva cuvinte, fiind con­vin­să că cel de la care aş­teap­tă acum un copil nu este vinovat. „So­ţul meu nu este momentan acasă, a plecat cu copilul la spital. Nu pot spune nimic despre a­cuzele aduse, dar sînt sigură că nu este adevărat şi că nu el a fu­rat“. Poliţiştii au fost şi ei sesizaţi despre „ingineriile“ preotului şi au deschis un dosar de cercetare penală pe numele lui Cristian Constantin Dumitru. Acesta este acuzat de delapidare, iar pre­ju­diciul despre care luaseră la cunoştinţă oamenii legii se ridică la 66.000 de lei. Dacă va fi găsit vinovat, slu­jitorul Domnului riscă să stea în spatele gratiilor 12 ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: