Nuntã de vis la palatul de aramã Costeşti

Surse:Curierul Zilei,Mediafax,Agerpress

Nunta prinţesei Ancuţa, fiica regelui Stănescu, a adunat aseară la Costeşti, judeţul Argeş, ţiganii înstăriţi din toată ţara. Gătită cu mătase, cristale Swarovski şi bănuţi de aur, mireasa a strălucit în mijlocul rudelor ei.
Peste 2000 de oaspeti au fost ieri prezenti la Palatul de aramã din Costeşti Pentru o zi orasul Costeşti a devenit micul Paris ,pe strazile inguste ale orasului puteai vedea numai masini de firma cu multi cai putere.Iar ca nunta sã fie cu ,,valoare” toata seara a plouat cu dedicatii si cu sute de euro.
Palatul de Aramă din Costeşti a fost gazda a ceea ce s-a vrut a fi nunta de un milion de dolari, între Ana Maria, fiica lui Dan Stănescu, şi Mihai Biriţă, un rrom din Târgu Jiu.

thumb_612_x_0_4049-158429-nunta

4049-158465-mireasafrumoasa

Forfotă mare, ieri, la Palatul de Aramă de la Costeşti, unde ţiganii încercau să pună la punct ultimele detalii înainte de nunta cea mare. Angajaţii au gătit moşia cu baloane şi au întins covorul roşu pe scările palatului.

4049-158435-covor
Treptele Palatului de Aramă au fost acoperite cu un covor roşu, pe care a mers prinţesa Ancuţa De la Târgu Jiu, oraşul natal al mirelui Mihai Biriţă, au plecat către Palatul Regal peste 100 de ţigani. Gătiţi cu hainele cele mai scumpe, invitaţii şi-au scos din garaje maşinile luxoase, ca să vadă toată lumea că le merge bine.

Romii au recunoscut însă, că nunta i-a băgat la cheltuieli serioase. “Dacă e la rege, se dă dar mare. Fiecare a luat câte cinci galbeni şi o mie, două de euro. Trebuie să fim pregătiţi”, a spus Dumitru Sufian.

Mireasa, Prinţesa Ancuţa, a purtat o rochie de aproape 8.000 de euro, comandată la Paris. Veşmintele au fost împodobite cu sute de cristale Swarovski, iar trena a măsurat nu mai puţin de patru metri. În plus, fata a purtat un brâu acoperit cu 300 de mahmudele (bănuţi de aur). Nici mirele nu s-a lăsat mai prejos, iar la costumul de firmă a asortat o hârtie de 100 de euro, agăţată în piept.

Petrecerea a început pe o ploaie torenţială, însă nimeni nu s-a plâns – e semn bun pentru însurăţei. Astăzi, după petrecere, tinerii vor merge cu un elicopter la casa mirelui, din Târgu Jiu, unde se va ţine cununia civilă. Aseară, foştii socri ai mirelui Mihai Biriţă, care promiseseră că vor întrerupe nunta, nu îşi puseseră în practică ameninţările.

.Asearã, la ora 22.00, petrecerea atinsese cote maxime. Peste 1.000 de autoturisme au ocupat strãzile micului oraş Costeşti, pe care nu l-au promovat în lume nici Primãria, nici Fabrica de lapte sau alte instituţii, ci o mînã de ţigani, care, printr-o sinceritate absolutã, au reuşit sã îngenuncheze mijloacele obişnuite de promovare.

„Fiica mea Ancuţa nu este nora ta, ci fiica ta!“

Cele mai emoţionante momente au fost cînd Ancuţa a fost îmbrãcatã mireasã, cînd Regele ţiganilor, Dan Stãnescu, împreunã cu familia lui au predat mirelui Mihai şi tatãlui acestuia, Miriţã, zestrea. De asemenea şi cînd Dan Stãnescu i-a spus cuscrului sãu: „De astãzi, fiica mea Ancuţa nu este nora ta, ci fiica ta!“ Mireasa a plîns, la fel şi mama ei, Mioara, însã bunica Mariţa, deşi, mişcatã de emoţie, a fost mai tare. Mireasa a fost gãtitã în camera unde se afla zestrea cu care va pleca din Palatul de Aramã alãturi de soţul ei. Rochiile, cîteva sute la numãr şi care au costat o micã avere, stãteau înşirate pe umeraşe. Pe lîngã îmbrãcãminte, fata a primit covoare de lux şi mobilã din Italia. Ieri ar fi trebuit sã fie împodobitã cu 500 de bãnuţi de aur, dar, fiindcã erau prea grei, a purtat numai 300 în jurul gîtului şi al taliei.

“Să se audă-n Bucureşti, că Dan Stănescu îşi mărită fata”

Dar de nuntã 1.000 de euro şi 40 de milioane lei vechi

Cortul a fost pregătit în dimineaţa petrecerii de angajaţii “curţii regale”, aparatura fiind adusă cu două tir-uri.Petrecerea a fost un maraton al dedicaţiilor pînã cînd naşul ardelean a sugerat cã e mai bine ca acestea sã aibã loc mai spre dimineaţã, pentru a nu perturba invitaţii. Campionul dedicaţiilor a fost renumitul Bercea Mondialul, care a aruncat la un moment dat cu zeci de milioane de lei. Dupã cîteva ore de distracţie, au început sã se audã în microfon sumele pe care fiecare le-a dat mirilor. Trebuie spus cã, potrivit tradiţiei ţigãneşti, darul de la casa miresei se dã în lei sau în valutã, iar astã- searã, la petrecerea de la Tg. Jiu, la mire acasã, se oferã darul mare, în galbeni. Deşi ar putea fi doar un zvon, au fost unele persoane care spuneau cã regele Dan Stãnescu ar da 1.000 de galbeni, pe lîngã zestrea consistentã. Cert este cã asearã socrul mic a oferit ca dar de nuntã 1.000 de euroşi 40 de milioane lei vechi, naşul 1.500 de euro, prinţul Marius 500 de euro, la fel ca şi bãiatul naş ului. Ultimul sosit la nuntã a fost primarul din Bradu, Florin Frãticã, acesta dãruind la masã 100 de milioane lei vechi

Meniul la nuntã

Invitaţii au avut mîncare şi bãuturã din belşug. Iatã cîteva dintre bucatele care le-au fost servite la masã, rînd pe rînd:
– aperitiv: caltaboş, şuncã de trei feluri, brînzeturi franţuzeşti, caşcaval, ruladã de curcan, piept de pui umplut, mãsline etc.
– peste 10.000 de sarmale, servite invitaţilor- şi individual, şi la platou.
– fripTuri porţionate- din porc şi pui
– platouri cu purcei întregi, antricoate şi pui întregi.
Nici cu bãutura nu au stat mai prejos. S-au consumat 200 de sticle de whiskY JB la 1 litru, iar numãrul sticlelor de vin (13 soiuri) nu l-a mai ştiut nimeni. În rest, ape plate, sucuri naturale la discreţie. Spre dimineaţã a fost tãiat tortul special de 60 de kilograme

Astãzi petrecerea s-a mutat in casa mirelui si va tine o sãptãmanã ca-n povesti.

thumb_612_x_0_4049-158466-cadouri

Etichete:

2 răspunsuri to “Nuntã de vis la palatul de aramã Costeşti”

  1. vadik Says:

    SUNT din R.Moldova, la noi in basarabia socrii pun cite 2-3-4 pina la 5 mii de euro da astia tigani laudarosi, regele… mele pune pe masa 1000 euro,,, ha-ha-ha

  2. rochii de ocazie Says:

    Foarte amuzant articolul :)) Acuma deh, fieare cultura cu traditiile sale…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: