,,Nu contează când, ci cum mori!”

STIRE PRELUATA :LIBERTATEA

Aceasta este una dintre vorbele preferate de Mihai Dobre Țone, pilotul decedat, vineri, la aerodromul Clinceni.

La doar 23 de ani, tanărul Mihai Dobre Țone a murit, vineri seara, după ce s-a prăbuşit cu avionul cu care pregătea un complex exerciţiu de acrobaţie. Ieri, trupul neînsufleţit al băiatului a fost adus, pentru ultima oară, acasă, iar rudele şi prietenii l-au primit cu aplauze, ca pe un adevărat erou.

thumb_612_x_0_4028-152764-inimaÎn semn de omagiu, prietenii lui Mihai au aşezat două aripi lângă fotografia pilotului decedat

Zeci de oameni s-au adunat, ieri, pe strada Lehliu din Capitală, acolo unde trupul neînsufleţit al tânărului comandant urma să fie depus. Prieteni, colegi şi vecini au ţinut să fie alături de familia îndoliată, în aceste momente de suferinţă. În jurul orei 15.00, carul mortuar a ajuns în faţa casei. “Mişu a fost o stea care s-a transformat în cometă. Zborul a fost viaţa lui şi a murit aşa cum, probabil, şi‑ar fi dorit. El mereu avea câteva «ziceri » de duh, cărora noi le spuneam «mişisme ». Una dintre ele era: «Nu contează când, ci cum mori!». Sunt supărată, însă nu pe Mişu, nici pe viaţă, pentru că eu cred că el ne veghează de sus”, ne-a spus Daniela Mariana Dobre, mama tânărului, care i-a respectat dorinţa de a nu-i depune trupul într-o capelă.

thumb_612_x_0_4028-152767-tragedie

Sicriul a fost adus acasă

“Lui nu i-ar fi plăcut să fie ţinut în capelă. De aceea am ţinut să plece de pe temelia casei, pe care am turnat- o joi, chiar cu o zi înainte de accident. Anul viitor ar fi trebuit să facă nunta cu Cristina, iubita lui, şi ar fi vrut să termine locuinţa până atunci”, ne-a mai spus mama îndurerată.

«Am vorbit cu el înainte să moară»

4028-152768-pilot

Cătălin Prunariu (foto), prieten cu Mihai, a declarat Agenţiei NewsIn că a vorbit cu acesta cu 5 secunde înainte să moară, prin radio. “Îl urmăream cu toţii. Mihai suspecta o defecţiune tehnică şi am încercat să-i dăm variante alternative să se redreseze, dar, din păcate, nu a mai avut timp”, a declarat Cătălin.

De aici a pierdut controlul

4028-152765-avion1

Conform martorilor, Mihai Dobre Țone pregătea un exerciţiu deosebit de complex pentru mitingul aviatic ce trebuia să aibă loc sâmbătă. Pilotul a ridicat avionul la înălţime, după care s-a lansat în picaj, executând nu mai puţin de 11 “rostogoliri” controlate. Potrivit aceloraşi martori, aproape de terminarea exerciţiului aeronava a părut scăpată de sub control, semn că ceva nu era în regulă. Pilotul nu a reuşit să redreseze aparatul.

Un răspuns to “,,Nu contează când, ci cum mori!””

  1. Lisandru Cristian Says:

    Dumnezeu să-l odihnească!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: