Soferii Romani trag pe dreapta din cauza benzinei

Scumpirea carburantilor a venit ca un soc pentru majoritatea soferilor din Romania.Acestia nu inteleg scumpirea brusca a carburantului intr-o veselie,in conditiile in care Romania alimenteaza masinile din rezerva propie si in conditiile in care barilul de petrol se ieftineste.

Intrebarea care ne-o punem majoritatea dintre noi cand vine vorba despre scumpirea carburantilor auto este simpla :,, De ce se scumpeşte benzina atât de des, în condiţiile în care România are rezerve foarte importante de ţiţei? Combustibilul nu ar trebui să fie mai ieftin în situaţia aceasta?” din pacate nu.

          La aceasta intrebare ne poate explica cel mai bine Adrian Nastase.Nu el a fost acela care a privatizat Petromul pe vremea cand domnia sa era prim-ministru?
          Dragi cititori ai acestui blog ,benzina si motorina se scumpesc pe zi ce trece findca ele sunt distribuite de companii straine care au monopol pe aceste produse.( Asta se-ntampla daca ne-am vandut tara la straini si ne-o vindem in continuare) Indiferent cum se va misca piata ,fie ca se scumpeste sau ieftineste barilul de petrol ,ele vor scumpi carburantii dupa bunul lor plac.
           Chiar daca titeiul este extras si prelucrat in Romania pe ei nu-i opreste nimeni ca sa nu ridice preturile colosal.
            Inca din anul 2009 soferii au scos din buzunar sume mari pentru alimentarea propiilor masini
 Daca in anul 2009 un litru de benzina costa 3,81 de ron azi acesta a atins pragul de 5,79 de ron .Diferenta este de 1,98 la litru.La un plin de 50 de litri ,suma scoasa din buzunar de soferi este cu 99 de lei mai mare decat acum 2 ani.
         Traficul aglomerat din marile orase ne face sa umplem rezervoarele masinilor cel putin odata pe saptamana.Dar oare ne mai putem permite sa-i facem un plin la masina? Cum salariile in ultimii ani au scazut mersul cu masina a devenit un mare lux.

Şoferii români, la capătul puterilor

«Voi merge cu maşina doar la cumpărături»

Gabriela Bica, 45 de ani: “Ar fi ideal dacă petrolul românesc ar fi mai ieftin şi acest lucru s-ar regăsi şi la pompă. Din păcate, nu avem de ales. Probabil că din cauza creşterilor repetate nu voi mai merge atât de des cu autoturismul. O să folosesc transportul în comun, iar cu maşina voi merge doar la cumpărături.”


«Mi-am luat abonament la metrou»

George Sandu, 32 de ani: “Nu-mi vine să cred cât de mult s-a scumpit carburantul! Tot aud la televizor că depindem de preţul ţiţeiului din străinătate. Noi nu avem rezerve de petrol?! Nu îmi mai permit să mai plec cu maşina prin oraş. Nici nu m-am obosit să-mi deszăpezesc autoturismul. Mi-am luat abonament la metrou, că e mai ieftin!”


«Voi strânge cureaua»

Robert S., 30 de ani: “Creşterea aceasta e exagerată! Nu am de ales. Locuiesc în Bucureşti şi am serviciul într-o zonă din afara Capitalei. Voi strânge cureaua şi voi alimenta. Am auzit că se vorbeşte de barilul de ţiţei, dar de ce nu folosesc benzinarii şi petrol românesc, mai ales că avem exploatări în ţară?”


Petroliştii au fost amendaţi luna trecută de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a amendat, luna trecută, cu un total de 880 de milioane de lei, companiile OMV Petrom, Lukoil, Rompetrol, Mol România şi Eni România. Se pare că reprezentanţii firmelor au avut o serie de discuţii în urmă cu mai mulţi ani, când au pus la cale retragerea comună a unui sortiment ieftin de benzină, ECO. Faptul că au adoptat această strategie de comun acord le-a atras amenda. “Legea concurenţei în România interzice schimbul de informaţii. Fiecare are voie să facă ce vrea, cu condiţia să nu comunice cu concurentul lui direct”, a precizat Bogdan Chiriţoiu, Preşedintele Consiliului Concurenţei.


Atenţie, coşmarul continuă! Taxa de autostradă începe să prindă formă

Coşmarul şoferilor continuă! După scumpirea carburanţilor urmează… taxa de autostradă! Anunţat de mult timp, birul începe să prindă contur. Ministerul Transporturilor urmează să lanseze luna viitoare anunţul pentru proiectarea şi execuţia centurii de sud a Capitalei la nivel de autostradă. Constructorul care va primi contractul se va ocupa şi de întreţinerea autostrăzilor spre Piteşti şi Constanţa. Astfel, compania în cauză va putea să impună, ca în majoritatea cazurilor, şi o taxă de tranzit a autostrăzii. Momentan, pe A2, la Cernavodă, conducătorii auto achită o taxă de traversare a podului peste Dunăre.


România, a treia rezervă de petrol din Europa

În zona Europei geografice, adică din Marea Britanie până la Munţii Ural, doar trei state au zăcăminte de ţiţei exploatate. Pe prima poziţie este Federaţia Rusă, urmată de Norvegia, iar pe locul trei se situează România.

Rezervele de petrol ale ţării noastre sunt estimate, în studiul “Strategia energetică naţională 2011- 2035”, elaborat de Ministerul Economiei, la 74 de milioane de tone, zăcăminte utilizabile cunoscute până acum. Norvegia stă mult mai bine, rezervele acesteia, din Marea Nordului, fiind estimate de Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE), într-un studiu realizat în anul 2009, la 1.220 de milioane de tone.

Acelaşi studiu apreciază că rezervele din zona Mării Caspice ale Federaţiei Ruse sunt de 9.500 de milioane de tone.

↑ Sondele de pe câmpurile româneşti extrag ţiţei pentru companiile străine

“Aceste cifre se referă doar la zăcămintele exploatabile. Asta înseamnă că dintr-o pungă subterană nu se poate scoate decât un sfert din petrolul existent. Restul rămâne în zăcământ deoarece omenirea nu posedă încă tehnologia pentru a scoate şi restul. Ţara noastră, de pildă, mai are petrol de trei ori cât s-a extras până acum în toate timpurile, aşteptăm doar noua tehnologie despre care vorbeam”, ne-a explicat dr. ing. Neagu Florea, fostul director al Institutului de Cercetări Miniere (IPROMIN).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: