Ginecologul Pletea acuzat de malpraxis

Cazul cunostului doctor -ginecolog Sorin Pletea este unul foarte mediatizat.Pe linga despagubiri,echivalente celor stabilite in cazul Ciomul , anume ridicarea dreptului de a mai profesa meseria de medic se pare ca cunoscut ginecolog a primit si pedeapsa cu inchisoare cu suspendare.

Drastica decizie a instantei vine in urma cazului Irinei Balaş,fetita care in urma unor fetiţa care în urma unor intervenţii brutale operate la naştere a fost condamnată la doi ani de viaţă chinuită şi la o moarte sigură, care a survenit fix acum cinci ani, în noiembrie 2005.

In urma cu 5 ani familia Balas era o famile fericita,iar fericirea era cu atat mai mare cu cat cei doi soti asteptau venirea pe lume a micutei Irina.Aceasta fericire a fost repede curmata din ziua in care ginecologul Sorin Pletea a decis sa o scoata din burtica mamei cu ajutorul forcepsului –cel putin la aceasta concluzie a ajuns magistratii de la Judecatoria Pitesti -dupa mai bine doi ani de procese.

Sorin Pletea este unul dintre cei mai controversaţi medici ginecologi din judeţ.Admirat şi respectat de o parte din tinerele mame care au apelat la serviciile sale medicale, contestat şi aspru criticat de altele, numele medicului Pletea a fost implicat în ultimii ani în numeroase scandaluri.

Profesionalismul de care da dovada a fost insa pus la indoiala in ziua in care acesta a fost acuzat de familia Balas ca le-ar fi nenorocit copilul la nastere.In urma interventei medicului la nastere Irina a suferit grave leziuni cerebrale, mama a fost la un pas de moarte, fiind salvată de medicii bucureş­teni.Cosmarul familiei Balas era la inceput,timp de doi ani părinţii au dus o luptă crân­cenă pentru viaţa micuţei Irina.Totul a fost insa in zadar.

Micuta Irina avea sa ne paraseasca ridicanduse la cer cu numai o zi inaintea de a implini doi anisori.După o viaţă chinuită şi marcată de problemele de sănătate cauzate de distrugerea creierului, pe jumătate oarbă şi cu grave afecţiuni auditive Irina a incetat sa mai traiasca..Un inger avea sa ne paraseasca plecand dintre noi lasand in urma o familie indurerata .

NU TE VOM UITA NICIODATA IRINA

Vrem sa se faca lumina in acest caz.

În căutarea dreptăţii, părinţii Irinei s-au adresat în iunie 2008 instanţei. A fost nevoie de doi ani şi 28 de şedinţe de judecată pentru ca ma­gis­traţii să dea verdictul: VINOVAT!

Noembrie 2010.Irina ar fi implinit 7 anisori era un tanar boboc ce se initia in tainele abecedarului.În loc de aniversarea fetiţei, părinţii au fost nevoiţi să se consoleze cu decizia judecătorilor, care l-au condamnat pe medicul Sorin Pletea la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare şi care i-au interzis acestuia dreptul de a mai profesa ca medic ginecolog. Mai mult decât atât, magistraţii s-au pronunţat asupra unei des­pă­gubiri record la nivelul lumii medicale argeşene, doctorul Pletea fiind obligat de instanţă să plă­tească despăgubiri morale familiei Balaş în valoare de jumătate de milion de euro.

„Dumnezeu a făcut dreptate”

Acestea erau cuvintele unor parinti indurerati,multumiti ca s-a faxcut dreptate in cazul mortii fetitei.Banii, sentimentul că în sfârşit se face dreptate… sunt doar slabe consolări pentru o familie indurerata.Nimic nu o mai poate aduce inapoi pe Irina.Faptul că medicul Sorin Pletea are po­si­bi­litatea de a ataca sentinţa ju­de­că­torilor prin recurs şi de a le prelungi astfel agonia nu-i descurajează pe soţii Balaş, care sunt decişi să meargă până la capăt.

,,A fost un drum plin de greutăţi şi încercări, însă Dumnezeu a făcut dreptate, noi aşa considerăm. Cel puţin, deocamdată. În cazul în care domnul Pletea va mai face recurs, vom ataca şi noi. Nici nu luăm în calcul posibilitatea de a renunţa vreodată.”, a declarat Sorin Balaş.

„Sunt nevinovat!”

La polul opus Sorin Pletea ,isi sustine in continuare nevinovatia.con­si­derând că a făcut tot ce era ome­neşte posibil pentru ca naşterea să decurgă normal:,,Mă consider nevinovat! Nu sunt în măsură să comentez ceea ce au decis magistraţii, dar voi face recurs!”, a declarat medicul acuzat.

Referindu-se la cei 500.000 de euro pe care ar trebui să-i plătească drept daune familiei Balaş, Pletea consideră suma exorbitantă, afirmând că i-ar fi imposibil să facă rost de atâţia bani.
În cazul în care verdictul va fi menţinut şi după atacarea deciziei de către medicul ginecolog, ar fi al treilea caz de malpraxis din ţară pentru care un medic este obligat să despăgubească familia pacientului cu suma de 500.000 de euro. Primul caz a fost cel al celebrului dr. Ciomu, chirurgul care a secţionat penisul unui bolnav în timpul operaţiei, iar cel de-al doilea figurează în contul medicului ortoped bucureştean Traian-Romeo Ursu, care a efectuat în 2005 o operaţie în urma căruia pacientul s-a ales cu un handicap locomotor.

7 răspunsuri to “Ginecologul Pletea acuzat de malpraxis”

 1. delia Says:

  O lăbăreală de articol !

 2. MIHAI Says:

  Un articol DE CACAO plin de minciuni , scris la comanda si platit de jigodia de Sorin Balaș !

 3. tatiana Says:

  Sorine,la suma asta,eu aș avea mare grijă de Lavinia ! Mi-ar fi frica sa nu pătească (doamne fereste!) ceva nasol…cine știe…

 4. adelina Says:

  Domnul doctor Pletea mi-a salvat viata mea si a gemenilor mei in ultima clipa motiv pentru care vin aici sa-i multumesc inca odata si doresc sa transmit faptul ca toata lumea este alaturi de el deoarece stie tot orasul ca acel copil era hidrocefal si ca acum oameni rai incearca sa scoata un folos nemeritat din asta. Cred ca este foarte urit sa incerci sa scoti bani din suferinta unui copil !

 5. anonim Says:

  ba nesimtitilor pletea e un sarlatan care la fct de ras pe doctorul mihaila

 6. oana Says:

  nu credeti toate vorbele rele despre domnul dr pletea este un sa spodr exdraorinar si pe langa asta are un suflet bun am 22 da ani si am doua nasteri ambele leam nascut cu el si a fost exdraordinar a dexcurs totul normal este un dr foarte bun e pacat sa nu mai profeseze multe viitoare mamici are nevoie de el de cand nu mai este in spital nr pacientelor a scazut sa speram ca veti reveni domnul dr pletea dumnezeu va face dreptate indiferent da situatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: