1 martie este termenul-limita de depunere a fiselor fiscale!

1 martie 2010 (inclusiv) este termenul-limita pentru angajatori de transmitere a fiselor fiscale (formular 210) pentru anul 2009. Angajatorii trebuie sa completeze fisa fiscala pentru fiecare angajat care obtine venituri din salarii si asimilate acestora, la functia de baza sau in afara functiei de baza, corespunzator intregii perioade de efectuare a platii salariilor, potrivit unui comunicat ANAF.

In cursul anului 2009, salariatii unor societati comerciale au beneficiat, in baza O.U.G. nr.28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala, de o indemnizatie de minimum 75% din salariul de baza pe perioada suspendarii contractului individual de munca din initiativa angajatorului, se arata in document.

Conform actului normativ mentionat, aceste indemnizatii sunt platite din fondul de salarii al angajatorului, dar nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit.

Avand in vedere aceste aspecte, ANAF precizeaza ca pentru veniturile care, din punct de vedere fiscal, nu se incadreaza la venituri din salarii si nu sunt impozabile potrivit legii, angajatorul nu are obligatia  de a completa si depune fise fiscale.

Informatii suplimentare se pot obtine telefonic de la Centrul de asistenta a contribuabililor la numarul de telefon 031-403.91.60 sau de la organele fiscale de arondare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: