Gordon Brown: Si Marea Britanie vor introduce scanere corporale pe aeroporturi

Aeroporturile britanice vor fi dotate cu scanere corporale, pentru a-i verifica pe pasageri inainte de zbor, a anuntat duminica premierul britanic, Gordon Brown, potrivit ABC News. Masura a fost deja anuntata, miercuri, de autoritatile din Olanda si Nigeria, in urma atentatului esuat din ziua de Craciun asupra unui avion de linie american ce asigura legatura Amsterdam – Detroit.

Gordon Brown a declarat pentru BBC ca autoritatile vor introduce o serie de masuri menite sa sporeasca securitatea pe toate aeroporturile din Marea Britanie, precizand ca toti pasagerii, chiar si cei care doar tranziteaza aceasta tara, vor fi verificati prin acest sistem.

Premierul britanic a avertizat, totusi, ca nu exista nicio garantie ca aceasta noua tehnologie va functiona 100%, insa a explicat ca „s-a descoperit o noua forma de explozibil care nu poate fi identificat cu ajutorul sistemelor deja utilizate”. „Trebuie sa facem un pas inainte. Principala noastra obligatie o reprezinta securitatea oamenilor din aceasta tara”, a subliniat acesta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: