A cazut guvernul! Boc a facut POC !

Guvernul condus de Emil Boc a fost demis după ce moţiunea de cenzură iniţiată de partidele din opoziţie, PSD şi PNL, a fost adoptată cu 254 de voturi pentru, faţă de doar 176 împotrivă . Acesta este primul executiv care este demis în urma unei moţiuni de cenzură, în ultimii 20 de ani.

După adoptarea moţiunii „11 împotriva României”, premierul Emil Boc nu va mai putea să-şi ducă la bun sfârşit asumarea răspunderii pe „Legea pensiilor”.

Scorul anunţat iniţial a fost de 258 de voturi pentru moţiune. Pentru a dărmâna guvernul, opoziţia avea nevoie de 236 de voturi din totalul de 471 de parlamentri. PSD, PNL şi UDMR însumau 279 de voturi. Preşedintele trebuie să desemneze un nou premier, după consultarea partidelor parlamentare. Constituţia nu îi impune lui Traian Băsescu un termen limită până la care trebuie să vină cu o propunere.Oficial, rezultatul votului a fost de 254 de voturi pentru moţiune, 176 împotrivă şi 4 voturi anulate.

Discursurile liderilor politici au fost marcate de acuzaţii dure. Premierul Emil Boc a susţinut că „fraţii de cruce” PSD şi PNL nu au învăţat nimic din lecţia suspendării lui Traian Băsescu şi că se opun eliminării pensiilor de lux.

Preşedintele social-democrat Mircea Geoană i-a comparat pe cei de la PD-L cu comuniştii, în vreme ce liderul PNL Crin Antonescu a spus că Guvernul Boc a bătut recordurile în materie de demagogie, populism şi corupţie, încercând să cumpere voturile parlamentarilor opoziţiei.

Senatorii şi deputaţii dezbat şi votează moţiunea de cenzură „11 împotriva României”, iniţiată de PNL şi UDMR şi susţinută de PSD, în şedinţă de plen comună. Şedinţa programată pentru ora 10.00 a început cu o întârziere cu 20 de minute. Dezbaterea a durat peste trei ore.

Emil Boc / Foto: EPA

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: