,,M-am antrenat cu fiare vechi”

Preluare :LIBERTATEA


“Nu am bani, dar vreau să devin campion european!”. Aşa îşi începe povestea buzoianul Ciprian Constantin, de 30 de ani, din comuna Săgeata, judeţul Buzău, campion naţional en-titre la culturism, categoria 65 de kilograme.

Fetele din sat îi spun «Băiatul cu muşchi»

thumb_612_x_0_4035-154507-dscf7306

4035-154506-dscf7378

“Băiatul cu muşchi”, cum este alintat de fetele din sat, se luptă să devină campion mondial. Şi nu cu oricine, ci cu cel mai puternic inamic, soarta. Ciprian Constantin, campionul din Buzău, a ajuns să fie cel mai bun din ţară la culturism, categoria 65 de kilograme, după ce, silit de sărăcie, a învăţat să apeleze la metode inedite pentru a ajunge la performanţă:

“Aveam 14 ani şi, într-o zi, mi-am pus în gând să devin campion la culturism, după ce tatăl meu mi-a făcut cadou o revistă de specialitate. Asta m-a inspirat şi m-a ambiţionat, apoi am început să mă antrenez acasă, folosindu- mă de tot felul de obiecte grele. Făceam exerciţii la bara de bătut covoare şi ridicam fier vechi de diverse greutăţi. Am reuşit, în timp, să-mi încropesc o mică sală într-o magazie din curte. Şi m-am tot antrenat până când, anul trecut, am devenit campion naţional la categoria 65 de kilograme”, povesteşte culturistul.

E paznic de noapte

Pentru că lipsa banilor îl împiedică să se ocupe doar de pasiunea lui pentru sport, Ciprian munceşte pe timp de noapte ca paznic la primăria din localitate, pe un salariu de 500 de lei pe lună. După serviciu, băiatul face naveta la Buzău, la un club de culturism, şi trage din greu la antrenamente.

4035-154508-dscf73914035-154509-dscf7395
Campionul se mândreşte cu trofeele şi cu medaliile obţinute în România

Doar primăriţa l-a ajutat pe Ciprian

În urmă cu o lună, Ciprian Constantin a participat la Europenele de la Novi Sad (Serbia), unde a obţinut locul 7. “Aş fi putut să iau chiar locul întâi, dar nu mi-am putut permite antrenamente costisitoare şi nici o alimentaţie adecvată. Simt că pot deveni campion, dar am nevoie de ajutor. Până acum, numai doamna Adina Bădescu, primăriţa, m-a sprijinit, cu bani din buzunarul dânsei”, mai spune Ciprian Constantin.

5 răspunsuri to “,,M-am antrenat cu fiare vechi””

 1. Lisandru Cristian Says:

  Tot respectul pentru el…

 2. Vlad Moldovan Says:

  Poate se inscrie la un club ceva si o sa fie mai bine…

 3. dascalu dumitru Says:

  Te cunosc ,am fost intr-un concurs cu tine la buzau, iti urez succes,dar stiu ca akum aratii foarte bine,cel putin eu am ramas uimit la bz cand te-am vazut…………..succes succes

 4. Spark Says:

  Exact asa am inceput si eu dar,mie mi-a povestit tatal meu despre culturism si am cautat prin spatele casi stiind ca si tata a tras de fiare si avea cateva haltere din ele am gasit doar 2 si am incepout sa trag cam din anul 2008 pana aqm la inceputul anului 2010 si chiar se vad rezultatele…Bafta in continuare respect!

 5. andreylegion Says:

  BRAVO!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: