Preluare:Realitatea TV
Două cazuri de infectare cu virusul H1N1 au fost confirmate astăzi în România. Este vorba de o femeie de 34 de ani, care a venit din Canada acum trei zile, şi o fetiţă, care s-a întors din Statele Unite ale Americii. Astfel, numărul cazurilor de gripă nouă se ridică la 14.
Două cazuri de infectare cu virusul H1N1 au fost confirmate astăzi în România Vezi Galerie Articol
O femeie de 34 de ani, soţia ultimului pacient internat în Institutul Naţional de Boli Transmisibile „Matei Balş”, a fost depistată pozitiv în urma testelor de laborator, a anunţat în această dimineaţă Ministerul Sănătăţii. Tânăra a sosit împreună cu soţul ei din Canada în data de 10 iunie, numai că boala a debutat cu o zi mai târziu.
În această seară, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino” a mai confirmat un caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1. Este vorba de o fetiţă sosită împreună cu străbunica sa de pe continentul nord-american, în data de 11 iunie, pe aeroportul din Timisoara.
În prezent, copilul este internat, împreună cu străbunica, în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Timişoara. Aici primeste tratament cu antivirale şi supraveghere medicală. Împreună cu epidemiologii de la Institutul de Sănătate Publică Timiş s-a început ancheta epidemiologică.
Fetiţa nu va fi adusă în Capitală, întrucât spitalul timişorean respectă condiţiile necesare pentru tratarea cazurilor de gripă nouă, au spus, pentru NewsIn, oficialii MS.
Străbunica fetiţei a fost internată doar ca însoţitoare, ea neprezentând deocamdată niciun simptom de boală.
Totodata, pacienţii internaţi la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş înregistrează o evoluţie favorabilă şi primesc în continuare tratament de specialitate. Pe teritoriul Romaniei au fost inregistrate 14 cazuri de îmbolnăvire cu noua gripă. Dintre acestea, 9 persoane sunt deja externate fiind vindecate.
Pe 11 iunie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a ridicat nivelul de alertă pandemică la 6.
Nivelul 6 de alertă se activează atunci când sunt atinse două regiuni distincte în lume, cu focare autonome. Anunţarea pandemiei nu înseamnă însă că va creşte rapid numărul de cazuri sau că virusul devine mai virulent – a mai precizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Lasă un răspuns