De la 1 ianuarie 2010 salariul maxim in Romania va fi de 9000 de lei.

Marian Sarbu

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Marian Sârbu, a declarat astăzi în cadrul emisiunii 100% cu Robert Turcescu, că salariul maxim în România va fi de 9000 de lei, după adoptarea legii salarizării unice.

Raportul cel mai mic salariu – cel mai mare salariu este de 1 la 15. Salariul maxim, în România, după aprobarea acestei legi, va fi de 9000 de lei. Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2010. Intenţia este de a apropia salariile mai mici de cele mari, astfel încât acest raport să se menţină pe toată perioada creşterii salariului minim, până când va atinge 50% din salariul mediu pe economie. Este un acord social semnat încă de anul trecut”, a declarat Sârbu.

Sârbu a mai amintit că pensia minim garantată va ajunge anul acesta la 350 de lei.

În luna octombrie va fi o nouă creştere, de două puncte procentuale la punctul de pensie, iar pensia socială minim garantată va ajunge la 350 de lei”, a precizat ministrul Muncii.

În legătură cu calcularea pensiilor, Sârbu a spus că: „Acordul cu FMi face în continuare referire la 45%, ţinta la care ar trebui să ajungă punctul de pensie în raport cu salariul mediu pe economie. Pensiile vor fi calculate, în momentul ieşirii la pensie, cu aceast 45%, urmând ca ulterior pensiile să poată fi indexate cu rata inflaţiei”.

Sârbu a mai spus că recalcularea pensiilor speciale este mai mult o problemă juridică, decât una politică, socială, sau chiar financiară.

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: