Vadim, Becali şi EBA ,ne reprezinta la Bruxelles

PSD a obţinut cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare de duminică, 31 %, fiind urmat de PDL, cu 30,4 % din voturi, PNL cu 16,6 %, UDMR cu 9,1% şi PRM cu 7,2 %, iar Elena Băsescu a obţinut 3,4 % din voturi, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de INSOMAR pentru Realitatea TV, şi preluat de Mediafax.

Acestea sunt datele după prelucrarea datelor centralizate până la ora 19.00. PNŢCD a obţinut 1,3% din voturi, Forţa Civică 0,4%. Cel de-al doilea independent participant la europarlamentare, Pavel Abraham, a fost votat de 0,6 % din alegători.

Pentru partidele politice, pragul de admitere în PE este 5% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel naţional. În cazul candidaţilor independenţi, pentru a deveni europarlamentari, aceştia trebuie să obţină un număr de voturi cel puţin egal cu coeficentul electoral naţional.

Coeficientul electoral naţional reprezintă partea întreagă a raportului dintre numărul voturilor valabil exprimate şi numărul de parlamentari, respectiv 33.

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: