Un avion cu 228 pasageri la bord a dispărut de pe ecranele-radar, în Brazilia

0-151051-vion

Un avion cu 215 pasageri la bord, care făcea legătura între Rio de Janeiro şi Paris, a dispărut de pe ecranele radar, în Brazilia.

La bordul avionului se afla si o romanca

Avionul Airbus al Air France trebuia să aterizeze la ora 11.10 pe aeropotul Roissy din Paris. Air France a confirmat că nu are veşti despre zborul Rio-Paris.
„Îngrijorarea este foarte mare pe Roissy. Avionul a dispărut de pe ecranele de control în urmă cu mai multe ore. Poate fi vorba despre o pană de natură tehnică, dar astfel de pene sunt foarte rare şi avionul nu a aterizat la ora 11.10, cum era prevăzut”, a declarat o sursă aeroportuară.
Avionul companiei Air France dispărut pe ruta Rio de Janeiro – Paris a trimis un mesaj automat care indica o ”pană de circuit electric, la ora 02.14 GM”, a anunţat compania aeriană franceză într-un comunicat, citat de AP.
Potrivit Air France, ”avionul a traversat o zonă cu fulgere, cu turbulenţe puternice”.
Mesajul automat a fost primit la ora 02.14, semnalând o pană la circuitul electric, a precizat compania.
La bordul aparatului se aflau 82 femei, 126 bărbaţi şi opt copii, dintre care un sugar.
Avionul Airbus al companiei Air France dispărut deasupra Oceanului Atlantic nu a fost reperat de centrul de control aerian marocan, a declarat ministrul transporturilor, Karim Ghellab, citat de AFP.
Surse aeroportuare marocane au confirmat că aparatul Airbus A330, care decolase din Rio de Janeiro la ora 19.00 (22.00 GMT), ”nu a luat contact cu turnurile de control marocane” şi ”nici măcar nu a intrat în spaţiul aerian al insulelor Canare”, situate în largul coastelor marocane.
Avionul transporta 228 persoane şi, potrivit unor surse aeroportuare de la Paris, nu există nicio speranţă de găsire a unor supravieţuitori.
Ipoteza „cea mai probabilă” este că avionul „a fost lovit de fulger”, potrivit lui François Brousse, director de comunicare al companiei franceze.
”Exista o zonă de turbulenţe tropicale puternice. Aparatele de acest gen sunt concepute să facă faţă acestor cirsumstanţe, dar probabil că a existat o acumulare de factori”, declarase mai devreme ministrul francez al ecologiei şi energiei Jean-Louis Borloo
O celulă de criză a fost deschisă pe aeroportul din Rio de Janeiro. O operaţiune de căutare şi salvare întreprinsă de aviaţia braziliană este în curs de desfăşurare în zona insulei braziliene Fernando de Noronh.
Celula ar urma să se ocupe de familiile celor aflaţi la bord şi să furnizeze informaţii despre zborul care a dispărut de ecranele radar în cursul nopţii, deasupra Oceanului Atlantic.

Air France consideră că „nu mai există speranţe”

Compania Air France consideră că nu mai există nicio speranţă pentru avionul dispărut în largul coastelor Braziliei.

Cel puţin 40 de francezi şi 20 de germani, între pasagerii avionului dispărut

Un număr mare de brazilieni, cel puţin 40 de francezi şi peste 20 de germani figurează printre pasagerii avionului dispărut luni între Rio de Janeiro şi Paris, a declarat ministrul francez al Transporturilor, Jean-Louis Borloo.
Potrivit unei surse apropiate Guvernului marocan, la bordul aparatului se mai aflau trei cetăţeni marocani, o femeie şi doi bărbaţi. Cei trei pasageri sunt medici şi au participat la un congres în Brazilia, a precizat aceeaşi sursă.
Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a cerut Guvernului şi administraţiilor responsabile „să facă tot posibilul pentru a găsi avionul” companiei Air France.

„Informat în această dimineaţă despre pierderea contactului cu un aparat Airbus A 330 aparţinând Air France, care făcea legătura între Rio de Janeiro şi Paris-Charles-de-Gaulle, Preşedintele Republicii şi-a exprimat profunda îngrijorare”, se arată într-un comunicat al Palatului Elysee.

Şeful statului francez „i-a solicitat imediat ministrului de stat pentru Ecologie, Energie, Dezvoltare Durabilă şi Amenajarea Teritoriului, Jean-Louis Borloo, şi secretarului de stat pentru Transporturi, Dominique Bussereau, să se deplaseze pe aeroportul Roissy Charles de Gaulle pentru a urmări îndeaproape evoluţia situaţiei”, precizează Palatul Elysee.

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: