Am aflat cel mai bine păzit secret al Loteriei

Stire Preluata din Ziarul Libertatea

4020-150656-mag

Biletele caştigătoare valorează miliarde de euro şi sunt păstrate departe de ochii lumii, in condiţii de maximă siguranţă.

Aparent sunt doar nişte hârtiuţe mâzgălite, fără valoare, multe îngălbenite de vreme. Pentru Loteria Română însă, aceste fiţuici roşietice, numite bilete de Loto, valorează cât toate câştigurile la un loc: miliarde de euro. Şi cum o asemenea bogăţie nu poate fi lăsată la îndemâna oricui, biletele, care au îmbogăţit de-a lungul anilor mii de oameni, sunt ţinute într-o “cameră a comorilor”, sub pază strictă. Iar secretul e păstrat cu sfinţenie de privilegiaţii cu permis de acces în zonă.

Intrarea în sediul central al Loteriei este oricum dificilă, dar către camera secretă a “comorilor” este imposibilă. Pe oricine întrebi, răspunsul e acelaşi: “Nu ştiu unde e”. Se spune că doar vreo doi oameni au acces la tezaur. “Pentru jucători, aceste bilete nu valorează nimic. Ei sunt mulţumiţi că primesc o grămadă de bani în schimbul lor. Le uită imediat. Aici însă, hârtiuţele câştigătoare sunt tratate ca un tezaur şi sunt păstrate într- o cameră secretă, alături de primele bilete de loterie, imprimate pe la 1900. Uşa seifului se deschide doar cu o cartelă electronică anume”, ne-au spus, cu glas şoptit, surse din Loterie.

Doar doi oameni au acces la ele

4020-150654-loto

“Mamă! Ce mare lucru o cameră cu bilete?”. Aşa mi-am spus atunci când m-am decis să cer acordul mai-marilor Loteriei pentru a trage cu ochiul aparatului de fotografiat dincolo de uşa ferecată. Am promis că nu spun la ce etaj se află şi nici cum se ajunge la ea, dar se pare că n-au avut încredere. “Nu vă putem sprijini în realizarea unei fotografii cu locul în care sunt păstrate biletele care au fost declarate câştigătoare”, a sunat sec răspunsul reprezentanţilor Loteriei.

Potul de azi: 10,8 milioane de euro Numerele norocoase la Loto 6/49 nu au mai fost ghicite de câteva săptămâni, aşa că premiul la categoria I, pe care visează să pună mâna orice jucător la loto, ajunge astăzi de 10,8 milioane de euro. Extragerea are loc la ora 19.20 şi poate fi urmărită, în direct, la TVR 1.

La bulgari câştigi şi cu 3 numere

Unii sunt premiaţi şi pentru un număr, în timp ce alţii au nevoie de cel puţin trei numere identice cu cele extrase, pentru a se alege cu un premiu la Loto. Potrivit oficialilor Loteriei Ro- mâne, sistemele europene de joc şi de premiere diferă de la o ţară la alta, dar jocurile de tip loteristic sunt peste tot la fel de populare. Există însă un joc pe care oamenii din nouă ţări îl practică “la comun” şi care le aduce o mulţime de şanse de câştig: Euro Millions.

thumb_612_x_0_4020-150653-prt

Euro Millions strânge jucători din nouă ţări

În afara sistemelor de loterie practicate în fiecare ţară, există un joc, Euro Millions, care reuneşte nouă state europene: Austria, Belgia, Franţa, Irlanda, Luxemburg, Portugalia, Spania, Elveţia şi Marea Britanie. Se joacă săptămânal, ca şi la noi, extragerile având loc vinerea după-amiază. Dacă potul cel mare nu se câştigă câteva săptămâni la rând, premiul la categoria I (pe care-l ia norocosul care ghiceşte 5/5 + 2) poate ajunge la sume uriaşe. Cel pentru extragerea următoare, din 5 iunie, e de 43 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: