Greseli repetate la tezele cu subiect unic

Dupa ce in urma cu doua saptamani, ministerul invatamantului a redactat gresit un subiect la limba si literatura romana, ,,istoria se repeta” ,de data aceasta greseala a fost la istorie.

60225445

Peste 210.000 de elevi de clasa a VIII-a susţin joi ultima teză cu subiect unic, cea la alegere dintre Istorie şi Geografie. Ei au de rezolvat varianta de subiect cu numărul 5.

Examenul a început la ora 12:00, iar elevii au la dispoziţie două ore pentru rezolvarea subiectelor. Media obţinută la tezele cu subiect unic este importantă pentru că în funcţie de ea, dar şi de media generală de absolvire a claselor V-VIII, elevii sunt admişi apoi în licee.Notele pe care elevii le vor obţine la tezele cu subiect unic vor avea o pondere de 50% în media pentru admiterea la liceu.

Elevii care nu au putut susţine tezele cu subiect unic vor putea da examenele într-o sesiune specială care începe 25 iunie.
Subiectul al doilea al tezei unice la Istorie a fost redactat greşit. Armata I a fost confundată cu Armata a II-a, într-un enunţ al tezei.Eroarea a fost sesizata insa de Ministerul Educatiei inainte ca subiectele sa ajunga la copii,ei primind subiectele impreuna cu o erata.Într-unul dintre subiectele tezei unice a fost încurcată Armata I a României cu Armata a II-a. Mai exact, în textul cerinţei se vorbeşte despre Armata a II-a a României, în timp ce întrebarea se referă la Armata I.
Subiectul la teza de la Istorie făcea referire la bătălia de la Mărăşti, în care a fost implicată Armata a II-a română. Ulterior, cu referire la aceeaşi bătălie, subiectul anunţa că Armata a I română, condusă de mareşalul Alexandru Averescu, a obţinut victoria împotriva trupelor germane şi austro-ungare, după o săptămână de luptă.

Ceea ce este greşit în subiect este faptul că Armata a II-a, ci nu Armata a I română a obţinut victoria la Mărăşti. Mai mult decât atât, Armata I nu a fost condusă de mareşalul Averescu.

Una dintre cerinţele subiectului era ca elevii să menţioneze, pe baza textului, două deosebiri şi o asemănare între luptele desfăşurate în Moldova, în 1917, de Armata I română, respectiv Armata a II-a română.
„Este o lipsă totală de profesionalism, de respect faţă de elevi, faţă de opinia publică, de profesori şi ar trebui, în momentul de faţă, ca întregul personal din acest centru (de unde s-a produs greşeala, n. red.) să-şi dea demisia, în cap cu domnul Mirescu. Ministrul Educaţiei ar trebui să treacă la demiterea tuturor celor care au greşit”, a declarat Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Etichete: ,

Un răspuns to “Greseli repetate la tezele cu subiect unic”

  1. Lisandru Cristian Says:

    Ne merităm soarta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: