STEAUA – Dinamo 1-1

suporteri-steaua

Steaua–Dinamo-1-1-Golurile-partidei

Un derby care a captat atenţia unei ţări întregi şi care a alimentat emoţia steliştilor şi dinamoviştilor a părut să nu dezamăgească în primele zece minute. Bogdan Stancu şi-a încercat primul norocul de la distanţă, dar a ratat şi spectacolul a izbucnit în tribune. Fanii stelişti au afişat bannere provocatoare, unul dintre el îndemnându-i pe jucători să se răzbune pentru titlul pierdut în campionatul precedent. Răzbunare a fost pusă în practică chiar de ultraşi în cele din urmă, fanii stelişti şi dinamovişti din Peluza de la poarta lui Dinamo aruncând unii în alţii cu torţe aprinse, unele ajungând şi pe teren.

În teren, evenimentele dezamăgeau iubitorul de fotbal. Şuturile de la mare distanţă au fost la ordinea zilei, în condiţiile în care nici una dintre echipe nu a riscat să îşi ia jucători din compatrimentul defensiv pentru a se ajuta în ofensivă. N’Doye l-a încercat pe Zapata de la 40 de metri de poartă cu un şut periculos, dar columbianul nu putea fi bătut aşa uşor. Steliştii au pus şi ei probleme, dar aproape numai în urma loviturilor libere, pe care Dinamo părea să nu aibă nici o problemă să le acorde. Cea mai mare şansă de gol a unei prime reprize foarte anoste a venit în minutul 33, când Dayro Moreno a trimis un şut viclean spre poarta lui Matache, prins de portar, dar la care Pleşan a fost extrem de aproape, o deviere fiind decisivă. Urmare logică a jocului slab, tribunele au dat şi ele senzaţia că sunt adormite, iar fluierul de final al reprizei a venit repede, dând prilejul antrenorilor să îşi muştruluiască jucătorii pentru jocul împiedicat.

Tehnicianul oaspeţilor, Mircea Rednic, a fost în mod evident nemulţumit de randamentul atacului lui Dinamo şi l-a înlocuit pe Torje cu Niculescu, un vechi „prieten” al Stelei. În continuare, amândouă echipele au dat impresia că se tem de înfrângere şi nu au riscat, explicabil pentru Dinamo, dar în contradicţie totală cu declaraţiile războinice ale „roş-albaştrilor” care au precedat meciul. Şuturi răzleţe ale lui Dănciulescu şi ale gazdelor nu păreau însă capabile să îi pună în dificultate pe cei doi portari.

Ca lucrurile să fie şi mai rele pentru stelişti, cărora nu le ieşea nimic, Goian a luat şi el un cartonaş galben, ceea ce-l scoate din cărţi pentru meciul următor, un alt mare derby, cu Rapid, tot în Ghencea. Ocaziile nu au apărut şi se părea că scorul final va fi un dezamăgitor 0-0. Dar Bicfalvi a detonat bomba şi a deschis scorul cu un şut de la distanţă, deviat de nefericitul Moţi. Tribunele au explodat şi toţi steliştii mulţumeau divinităţii.

Nici gând să se termine astfel totuşi. Altă rezervă, Claudiu Niculescu a frustrat gazdele cu un şut din lovitură liberă deviat nefericit de Petre Marin care l-a păcălit pe aiuritul Zapata. A venit rândul adversarilor să se bucure nebuneşte, iar meciul s-a terminat într-un mod ciudat, cu amândouă echipele ratând rezultatul dorit la nivel declarativ, dar cu certitudine nu după felul în care s-au prezentat în teren.

Steaua: Zapata – Golanski, Goian, Ghionea, P. Marin – Tiago, Pleşan – Dayro, B. Stancu, Toja – Kapetanos

Dinamo: Matache – Scarlatache, Tamaş, Moţi, Izvoranu – Torje, N’Doye, Boştină, Cristea – Dănciulescu, Niculae

Antena3.ro
Etichete pentru acest articol » derby , liga 1 , dinamo , steaua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: