Virusul gripei porcine ameninta serios Romania

sursa: INFO PRO

Virusul gripal porcin ameninţă serios România! Este avertismentul direct, dat de ministerul Sanatatii într-un raport guvernamental, citat de Mediafax.

Documentul arata ca, in cazul intrarii virusului in spatiul romanesc, acesta s-ar raspandi in cea mai mare parte a tarii, in numai cateva ore.

Declanşarea unei pandemii cu virus gripal porcin este tot mai probabilă şi se poate extinde în câteva ore, cu o rată de mortalitate de până la 3% . Aceasta este principala concluzie a unuri raport guvernamental, citat de Mediafax.

În document se arată că populaţia nu are imunitate sau rezistenţă împotriva acestui tip de gripă şi că un astfel de virus are capacitatea de a infecta populaţia cu viteza unui virus obişnuit de gripă, dar cu efecte mult mai devastatoare, ducând la o mortalitate ridicată.

Ca efecte probabile ale gripei pandemice sunt indicate răspândirea globală în termen de doar câteva ore, afectarea a 30% din populaţie şi o rată a mortalităţii de 0,8-3%. De asemenea, ar putea fi afectate serviciile de bază şi economia naţională.

În document se face referire şi la sistemele sanitare depăşite, precum şi la posibilităţile de prevenire şi tratament limitate.

Astfel, România nu este deloc pregătită să facă faţă unei eventuale pandemii, din cauza numărului foarte mic de medicamente antigripale – în comparaţie cu Franţa de exemplu, care are doze .. pentru toată populaţia.

Una dintre concluziile documentului guvernamental prezentat de Mediafax este că securitatea naţională poate fi afectată şi pusă în pericol din cauza unor probleme din domeniul sănătăţii publice.

Mai trebuie spus şi faptul că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a crescut gradul de alertă medicală la nivelul 5, ceea ce indică faptul că pericolul producerii unei pandemii de gripă este … „iminent”.

Un răspuns to “Virusul gripei porcine ameninta serios Romania”

  1. 29iulia Says:

    Nu ca as fi adepta a „teoriei conspiratiei mondiale”, dar ma intreb ce s-o mai intampla in vreun coltisor al lumii, in timp ce noi stam cu ochii pe acest subiect…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: