Fiul unui ofiţer dintr-un serviciu de informaţii e acuzat că vindea droguri în cluburile bucureştene

cannabis_corpse_tribute_by_psajho1Sursa: NewsIn

Zece tineri care alimentau cu droguri cluburile din centrul Capitalei, între care şi fiul unui ofiţer activ al unui serviciu de informaţii, au fost reţinuţi pentru trafic de droguri, după ce poliţiştii bucureşteni i-au prins pe doi dintre ei cu peste 5 kilograme de haşiş.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, cei zece au fost supravegheaţi de ofiţerii antidrog din Capitală aproximativ patru luni, timp în care s-a stabilit că drogurile vândute de aceştia erau aduse din Olanda, apoi erau distribuite consumatorilor din localurile şi cluburile din zonele Dorobanţi, Piaţa Romană, Parcul Herăstrău, Piaţa Alba Iulia şi Piaţa Unirii.

Potrivit poliţiştilor, tinerii, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani, sunt de condiţie medie, părinţii acestora fiind jurişti, funcţionari publici ori mici întreprinzători, şi s-au impus foarte repede pe piaţa drogurilor, deoarece aduceau numai marfă de calitate. Unul dintre ei, al cărui rol în grupare era să distribuie droguri prin cluburi, este, potrivit unor surse judiciare, copilul unui ofiţer activ al unui serviciu de informaţii.

Prima captură în acest caz a fost făcută în noaptea de 21 spre 22 martie, când ofiţerii antidrog au desfăşurat o acţiune complexă pe traseul Sibiu- Braşov- Ploieşti- Bucureşti, în urma căreia doi dintre cei zece au fost prinşi în flagrant, în Ploieşti, în timp ce transportau 5,05 kilograme de cannabis.

Drogurile au fost procurate de către cei doi din Olanda, apoi au fost transportate şi introduse în ţară pe cale rutieră, cu un autocar al unei firmei de transport în comun. Mai mult, asupra celor doi au fost găsite şi ridicate, pentru cercetări, sumele de 21.000 de lei, 2.100 de euro şi 200 de dolari. Totodată, un autoturism în valoare de 25.000 euro şi patru telefoane au fost reţinute pentru cercetări.

Ulterior, cei doi au fost arestaţi, însă verificările poliţiştilor au continuat şi, în dimineaţa zilei de marţi, 14 aprilie, au fost efectuate percheziţii simultane la domiciliile şi reşedinţele celorlalţi opt suspecţi. La percheziţii au fost găsite şi ridicate pentru cercetări 50 grame de cannabis, porţionat şi pregatit pentru vânzare, două pistoale şi nouă cartuşe cu gaze, deţinute ilegal, un cântar electronic de precizie, nouă telefoane mobile şi cartele SIM, precum şi 12.300 de lei, despre care există date că provin din traficul de droguri, şi diferite materiale folosite la ambalarea şi consumul narcoticelor.

Suspecţii urmează a fi audiaţi, iar procurorul DIICOT se va pronunţa în legătură cu emiterea ordonanţelor de reţinere şi efectuarea demersurilor necesare către Tribunalul Bucureşti, în vederea obţinerii mandatelor de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: